Sukuseuran Joulutervehdykset

Airaksisten sukuvaakuna

Hyvää Joulua Airaksiset ja Onnea Vuodelle 2020!

Päättyvä vuosi 2019 on merkinnyt Airaksisten sukuseuralle toiminnan vakaata jatkumista. Seuramme jäsenmäärä on vuosikausia pysynyt parin sadan tienoilla. Viimeisin luku on 204, kun mukaan on liittynyt uusia jäseniä ja muutamat pitkäaikaiset jäsenet ovat siirtyneet tuon ilmaisiin, kuten sanonta itäsuomalaisittain kuuluu. Kunnioitamme heidän muistoaan.

Hallituksessa vuosikausia aktiivisti toiminut Jorma Airaksinen jäi pois ja hänen tilalleen valittiin 3.6.2019 pidetyssä vuosikokouksessa Jarmo Airaksinen. Jorma lupautui olemaan edelleen apuna tarvittaessa ja varsinkin juhliemme taikurina, kuten niin monesti ennenkin. Jarmolle sukutoiminta on tuttua edesmenneen isänsä Sepon kautta, joka toimi vuosikausia hallituksen varajäsenenä.

Sukuseuran uusiksi kunniajäseniksi valittiin Jorma Airaksinen ja Ari Airaksinen. Molemmat ovat tehneet pyyteetöntä työtä sukuseuran hyväksi jo 1990-luvulta lähtien. Jorma mm. taikurina ja sittemmin hallituksen jäsenenä ja Ari kirjanpitäjänä.

Sukututkimuksen uutiset

dna-strand

Sukututkimus on laajentumassa yhä enemmän DNA selvityksiin, tähän mekin olemme reagoineet. Muutamat suvun miehet ovat jo teettäneet tutkimuksen. Tänä syksynä teimme päätöksen kustantaa viidelle miespuoliselle Airaksiselle tämä testi, jotta voimme paremmin selvittää sukujuuriamme ennen kantaisäämme noin 1530 syntynyttä Pekkaa.

Sukujuhla Bomalla

6734e088be7b548ce1965fde47bf3abb_XL

Uusi vuosi merkitsee jälleen sukujuhlan aikaa. Viimeksi juhlimme Airakselassa kesällä 2018, Bomballa Nurmeksessa tapaamme 1.-2. elokuuta 2020. Tarkempaa tietoa tästä on luvassa kevään aikana, mutta ajankohta kannattaa varata omasta kalenterista jo nyt.

Koska uusittu Bomban alue kiinnostaa yhä enemmän matkailijoita, olen pyytänyt Break Sokos Hotel Bombaa tekemään meille huonevarauksen perjantaista sunnuntaihin tunnuksella BAIRAKSINEN. Lauantai on juhlapäivämme, mutta samalla reissulla voi tutustua karjalaismaisemiin myös perusteellisemmin. Sunnuntaille saimme kylpylään erikoistarjouksena 10€/hlö sukukokoukseen osallistuville, kun normihinta on
15€. Bomba.fi kertoo sivustallaan enemmän alueesta.

Hyvää uutta vuotta kaikki Airaksisten sukuseuran jäsenet ja tapaamisiin sukujuhlilla elokuussa!

 
Arja Airaksinen
Sukuseuran pj